Polska Gra Forum

Polska Gra to forum internetowe o tematyce różnego typu gier .

Ogłoszenie

POLEĆ NAS

NIECH NAS PRZYBYWA BO TO POLSKA GRA FORUM

Logo

GRAJ W GRY I NIE PODDAWAJ SIĘ

#1 2008-06-08 08:47:01

PENSJA

Nowy użytkownik

Punktów :   

Heroes Come Back 2D

Najbardziej zapowiadająca się gra 2d MMORPG na podstawie Naruto.Gry autorem jest Gierek ,który jest mistrzem w skryptach i pisze sobie różne do gry

Tematyka:

Tematyką gry Heroes Come Back jest... Naruto. Może i nie jest to oryginalna fabuła, ale po prostu mamy swoje powody by robić tą grę właśnie w tym świecie 

Grę zaczynamy w wybranej przez siebie wiosce, jako członek wybranego przez siebie klanu. Na razie mamy 2 wioski: Wioskę Ukrytego Liścia oraz Wioskę Ukrytego Piasku.
Każda wioska posiada 2 dominujące klany. Jeżeli wybierzemy Klan Uchiha- Automatycznie naszą wioską staje się Konoha.

Zaczynamy jako student akademii- prawie nic nie znaczący dla innych nie doświadczony ninja oraz, jakby tego było mało, student nie ma prawa opuszczać wioski..
Mamy bardzo mały zasób chakry oraz nie znamy żadnego Jutsu. By się ich nauczyć, musimy lepiej kontrolować naszą chakrę. By tego dokonać, po prostu trzeba trochę potrenować.
Po treningu, jeżeli posiadamy już odpowiedni level i kontrolę chakry możemy nauczyć się jakiegoś jutsu. Na początek- Kawarimi no Jutsu.
Jutsu "podstawienia" to jedna z najprostszych, ale i za to najbardziej użytecznych technik dla Shinobi. Zasada jest prosta- gdy przeciwnik nas atakuje, my możemy przenieść się za jego plecy, by zaatakować z zaskoczenia.

Dążąc dalej naszą drogą ninja, przystępujemy do egzaminu. Czeka tam na nas część teoretyczna jak i praktyczna. Chcesz dowiedzieć, o co dokładniej w tym chodzi? Poczekaj do premiery ^^.

Pnąc się w górę po szczeblach naszej drogi Ninja, dochodzimy do wyboru. Jako Jounin możemy wieść dalej nudne życie w wiosce, od czasu do czasu wykonując jakieś misję.. Możemy też spróbować zyskać tytuł Kage, który rządzi całą wioską, rozdziela misję, zbiera podatki, by potem zbudować nowy budynek.. Ale możemy też zejść na tą, niby, łatwiejszą ścieżkę, którą jest zostanie zbrodniarzem. Możemy wstąpić w szeregi Akatsuki(jeżeli tylko udowodnimy, że potrafimy być "źli").

Będąc w szeregach Akatsuki mamy jeden cel - pochwycić wszystkie Bijuu.
Bijuu są demonami, które są pieczętowane w losowym graczu. Taka osoba, zwana Jinchuuriki ma większy zasób chakry, oraz w chwili słabości może wezwać demona, by jej pomógł.

Pochwycony przez Akatsuki Bijuu jest teleportowany do kwatery głównej organizacji, gdzie(jeżeli jest przynajmniej 1/3 członków) odbywa się wyciąganie demona. Los wyciągniętego demona jest wybierany przez lidera-może albo zostać przechowywany, albo zostać zapieczętowany w którymś z członków.

Następną rzeczą jest to, że.... ZARAZ, czy ja aby nie zdradziłem już za dużo elementów gry?! Chcesz wiedzieć więcej? Poczekaj do premiery i najlepiej zostaw komentarz!

Skrypty:

Głównym skrypterem w Heroes Come Back jestem ja- Gierek ^^
Może i nie jestem jakoś super uzdolnionym dzieckiem, ale coś tam potrafię napisać.
Skryty które mają w nawiasie znaczek * nie są napisane przeze mnie;]

Co mamy:
- Spelle jako Arrowy
- System Śladów(osoba idąca zostawia za sobą ślady stóp)
- System Rang, Wiosek i Klanów
- MP3 i Muzyka w Menu ( * )
- 2 Sloty na Jutsu(gracz może włożyć tam wybrane jutsu, a potem by ich użyć naciska F2/F3)
- Zeedytowany system petów na potrzeby gry
- System Nauki Jutsu ( Zrobiłem go tak, żeby nie trzeba było nowej wersji żeby nauczyć się nowo wprowadzonego Jutsu)
- Wiele Jutsu jest pisanych oddzielnie (np jutsu Kawarimi no Jutsu, Hiraishin no Jutsu)
- System niszczenia blocków(każdy block w edytorze map będzie miał ustawioną wytrzymałość, jeżeli gracz atakujący blocka ją przewyższy, w tedy block zniknie).
- Obrażenia od jutsu są liczone na podstawie różnych wartości losowych, zmiennych oraz (głównie) na podstawie kontroli chakry wykonującego.
- System furii(możliwość włączenia podczas walki)
- Questy(system stworzony na potrzeby gry)
- Amulety, Spodnie, Pierścienie, Google- można to od teraz założyć;]

Co Zamierzam napisać
- Koncentracja Chakry (gracz który ma skoncentrowaną chakrę(można to zrobić przez wykonanie odpowiedniego jutsu) może chodzić po wodzie).
- Zaawansowany system marionetek.

Screeny:

http://www.heroescb.yoyo.pl/images/photoalbum/smokscreen.jpg

http://www.heroescb.yoyo.pl/images/photoalbum/chidorinagashi.png

Stopka forum

RSS